Днес над страната ще бъде предимно облачно и с превалявания от

...
Днес над страната ще бъде предимно облачно и с превалявания от
Коментари Харесай

Синоптици с много лоши новини за днес

Днес над страната ще бъде най-вече облачно и с превалявания от дъжд. Значителни и на повече места ще са преваляванията в следобедните часове в Западна България. Почти без превалявания ще се задържи в югоизточните региони от страната, написа Блиц.

``
реклама

Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан вятър от изток-североизток.

Минималните температури ще са сред 11° и 16°, а дневните ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 19° и 24°, оповестява Национален институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието облачността ще е забележителна, само че единствено на обособени места едва ще превали. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 19° и 21°, температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно и с превалявания от дъжд, обилни и на повече места - след обяд в масивите от Западна България. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – около9°.

В сряда в множеството региони преваляванията краткотрайно ще спрат и облачността ще се раздра. Минималните температури ще бъдат сред 13° и 18°, а оптималните – сред 19° и 24°. В четвъртък ще бъде най-вече облачно и на доста места ще превалява дъжд.

В Източна България ще духа до сдържан югозападен вятър, а в Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще стартира да прониква по-хладен въздух.

В петък от запад облачността ще се раздира и понижава, само че към момента на обособени места в източните региони ще превалява дъжд. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен северозападен вятър. Атмосферното налягане ще се намали още и ще е по-ниско от междинното за месеца.

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР